Wie zijn wij

Onze diensten op een rijtje

 

Over ons

Ecompany is een jonge onderneming die vandaag de uitdaging met het energievraagstuk aangaat. Net als honderdduizenden mensen wereldwijd vandaag, zien ook wij bij Ecompany dat het hoognodig is om te handelen op het vlak van energieverbruik. Vandaag bestaan er al technologieën die ons een heel stuk kunnen verder helpen. Ecompany heeft de kennis in huis, en biedt onafhankelijk efficiënte oplossingen voor het meten van de verschillende energiestromen net als het automatisch uitlezen en centraliseren van meterdata.

 

Energiemeetsystemen

Energie kent verschillende vormen: elektriciteit, warmte, koeling, water en gas. Ecompany adviseert en verkoopt high-end energie-meetsystemen, want meten = weten.

Weten waar je energieverbruiken (en verliezen) zitten, kan soms tot grote besparingen leiden. Het is tevens vaak de enige correcte oplossing voor facturatie in geval van meerdere warmteverbruikers in een gebouw of site.

Wanneer u de verbruiken kent en bestudeert, heeft u de mogelijkheid efficiënt te gaan investeren in bvb. isolatie en/of kan u correct factureren aan huurders. Ook voor de industrie is het nuttig te weten waar de grote verbruikers zitten, en waar het eventueel interessant of zelfs noodzakelijk is te besparen of te investeren.

Energiemeetsystemen is een vak apart, waarvan Ecompany de know-how in huis heeft en waarvoor de verschillende mogelijkheden op de markt worden overwogen. Ecompany denkt mee met de klant om zo een custom made systeem te bekomen dat volledig aan de wensen van de klant voldoet. Flexibiliteit en veelzijdigheid maken Ecompany een betrouwbare partner voor al uw meetsystemen en meter uitlezing.

Warmte

In een verwarmingscircuit is het mogelijk per gebouw, verdieping, appartement, radiator,... een exacte meting te doen van het warmteverbruik. Dit doen we door een warmtemeter of caloriemeter te plaatsen.

Koeling

Hier wordt hetzelfde meetprincipe gebruikt als bij een verwarmingsinstallatie, maar dan omgekeerd. De retourtemperatuur van het medium (vaak water) zal hoger liggen dan de vertrek, men heeft een ruimte gekoeld. Koeling verbruikt veel energie en is dus per definitie een grote kost. Door het plaatsen van koelingmeters weet u waar en hoeveel men wanneer verbruikt.

Elektriciteit

Een elektriciteitsteller of kWh-teller geeft het geconsumeerde vermogen van een bepaalde eenheid weer, maar ook het reactief vermogen, de cos f is vaak van belang te kennen.

Water

Veelal wil men het verbruik van het sanitair warm en koud water kennen binnen een gebouw. Ecompany heeft talloze verschillende types watertellers in het gamma zowel voor residentiële als industriële toepassingen.

Gas

Residentiële of industriële gastellers, Ecompany heeft voor al uw gastoepassingen een gepaste oplossing in huis. Naargelang de toepassing kan u kiezen tussen een balgmeter, een verdringingsmeter (rotary meter) of een turbine meter. Met G-ranges van G10 tot G10000 voor zowel natuurlijk gas als biogas vindt u altijd de geschikte gasteller.

 

Troeven

  • Volledig gamma voor meten van energie in gebouwen
  • Technische ondersteuning bij installatie
  • Zeer veel communicatiemogelijkheden
 

Bedrijfsfilm

Ecompany | Bedrijfsfilm from Ecompany on Vimeo.

Naar contactformulier